Klubben

Klubben

Klubben startade 1961 efter initiativ av Carl Alvefuhr. Sedan 1969 har vi funnits på det ställe där klubben ligger idag. Den var från början belägen i Storebro och hette Vimmerbyortens brukshundklubb. År 1994 bytte klubben namn till Vimmerby brukshundklubb.


Vimmerby brukshundklubb har cirka 200 medlemmar. Vi erbjuder kurser för både valpen och den vuxna hunden i många olika dicipliner. Är du intresserad av att gå kurs hos oss hittar du mer information under fliken kurser.


Klubben har flera appellplaner med brukshinder och bruksstegar. Vi har även en inhägnad agillityplan med möjlighet att använda godkända agillityhinder.

Klubbstugan är utrustad med kök som är bemannat vid tävling och tillgång till toalett finns i byggnaden intill och är öppen vid tävling och kurstillfälle.


2018 var vår inhängnade plan bortanför klubbstugan färdig. Den är 25 x 15 meter och är till för den som vill träna på att ha sin hund lös men kanske ej vågar vara på appellplan ännu.


Varje år arrangerar klubben gemensam städdag på våren och hundensdag på hösten. Utöver detta hålls det flerttalet tävlingar i agillity, lydnad, bruks, nosework och rallylydnad.

Vimmerby brukshundklubb sammarbetar med